čtvrtek 29. října 2015

Před časem mě překvapil manžel, když přišel domů a pronesl, že bychom si doma mohli vyrobit své ,,domácí” máslo a šunku. Chvíli jsem ho pozorovala a přemýšlela, jestli si ze mě dělá srandu, nebo jestli už se doopravdy nezbláznil. Načež mi sáhodlouze začal vyprávět, že viděl pořad v televizi, tuším, že Snídani s Novou, kde výrobu másla a šunky prezentovala společnost Tescoma. Přišlo mi to celkem zajímavé, ale zase ne natolik, abych zasedla k počítači a googlila si Snídani s Novou, natož abych se hned pustila do výroby zmiňovaných produktů. Ale uběhlo pár dní a já našla v letácích katalog od Tescomy - podzim/zima 2015 i s krásně popsanými návody, jak vyrobit vlastní máslo, sýry, šunku... Zaujalo mě to natolik, že jsem si pořídila nádobu na přípravu sýru  a dnes vytvořila svůj první sýr ,,DELLA CASA”. Mňamózní záležitost, přátelé!!!! Postup naprosto jednoduchý. Stačí smíchat jogurt se smetanou, nechat odkapat v cedníku s plátnem přibližně 24h a je to!!! Do sýru jsem zamíchala čerstvé bylinky, ale kdo má rád, může vmíchat třeba ovoce, nastrouhanou čokoládu, nebo kakao. Možností je spousta. Taky dobrý tip na dárek....

















Žádné komentáře: